آیین دادرسی کیفری مجموعهی قواعد و مقرراتی است که برای کشف جرم، تعقیب متهم، تحقیقات مقدّماتی، میانجیگری، صلح میان طرفین، نحوه رسیدگی، صدور رأی، راههای اعتراض به آرا، سازمان قضاوتی، اجرای آرای قضایی، تعیین وظایف و اختیارات مقامات قضایی و ضابطان دادگستری و رعایت حقوق متّهم، بزهدیده و جامعه وضع شده است. این قانون علاوه بر پراهمیت بودن در مراجع دادرسی در بین آزمون های مختلف حقوقی نیز اهمیت فراوانی دارد. برای مثال آیین دادرسی کیفری ، یکی از مواد امتحانی آزمون وکالت است.
پس از تصویب قانون آیین دادرسی کیفری جدید در سال ۱۳۹۲ و اعمال تغییرات اساسی در مفاد آن، سوالات آن در آزمون وکالت، به شکل ماده محور طرح شد و تاکنون این شیوه تا حد زیادی ثابت مانده است. اکثر تست های کیفری نص محور هستند، از همین رو داوطلبانی که به دنبال کسب تراز قبولی بالا در آزمون وکالت هستند، اغلب برنامه ریزی درسی خود را بر مبنای کسب درصد ۱۰۰ در آیین دادرسی کیفری تنظیم می کنند.
سوالات درس دادرسی کیفری در عین سادگی، گاهی به صورت کاربردی و تحلیل رویه طرح می شود، که پاسخ به این نوع سوالات مستلزم تسلط بر مفاهیم مواد قانون آیین دادرسی کیفری، قوانین خاص مرتبط و آرای وحدت رویه است. برای تسلط کامل بر این درس تاثیر گذار وجود منبعی جامع و با نگارشی ساده بیش از پیش احساس می شود.
:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0